Fallstudie

Torvet i Silkeborg

I Silkeborg har ett område på cirka 6 000 m², beläget ovanpå stadens centrala parkeringsgarage, omvandlats till en fantastiskt vacker, lätt att underhålla, inspirerande och användarvänlig torgplats.

Torget i Silkeborg är inspirerat av den lokale konstnären Asger Jorn, med ingenjörsarbete utfört av Ingeniørfirmaet MOE A/S och med olika beläggningsmaterial med mera. vackert utfört av BUUS Anlægsgartner A/S.

Beläggningen, bestående av ljusa granitstenar som framhäver platsens speciella ljus, sträcker sig visuellt som en duk och skapar en sammanhängande grund i stadsmiljön. Som ornament på duken förekommer Jornska figurer i en komposition där de både är fria figurer och på utvalda ställen griper tag i rummets kant.

Figurerna framträder dels som en del av ytan, där graniten och dess form ändrar sig i färg och sammansättning, och dels som element som reser sig från den omgivande terrängen till sittplatser, scenområden, planteringsområden och vattenkonst.

De ljusa granitstenarna och figurerna är sammanlänkade med Lithomex’s styrkfog L20, som utmärker sig genom att kunna motstå trafikbelastning vid leveranser till stadens butiker. Lithomex L20 är dessutom frost- och UV-beständig, den tål sop- och sugmaskiner, och den minimerar kostnader för drift och underhåll av stadens torg.

Kontakta oss

Behöver du hjälp?