Case Stories

Uppsala Rådhus, Sverige

Det danska arkitektföretaget Henning Larsen Architects har tillsammans med det danska landskapsarkitektbyrån SLA tegnat och designat det nya rådhuset och områdena runt detta i Uppsala, Sverige. Det har blivit en fantastisk byggnad och stadsområde. Där finns 1 500 jobb, butiker mötesrum och mycket mer i byggnaden, som också har blivit stadens nya samlingsplats.


Hos Lithomex A/S är vi stolta över att kunna bidra till konstruktionen, i form av ca. 60 ton Lithomex Easy fogmaterial som används i fogarna på beläggningarna som finns i utomhusområdet runt rådhuset. Denna leverans gjordes genom vår distributör i Sweden Benders AB.


Under våren 2020 måste den sista delen av det yttre belägning vara färdig, och för denna användning vil Lithomex L20-hårdfog användas, eftersom den är för beläggning med trafik och tung belastning.


Ett stort tack till de berörda parterna för att dom anvenda Lithomex-produkter för denna fantastiska uppgift, och vi ser fram emot nya uppgifter hemma och utomlands där våra produkter kan skapa värde och nytta.

Lithomex A/S ⦁ Lervejdal 14D ⦁ 8740 Brædstrup ⦁ Tlf.  +45 86 2​2 11 22 ⦁ E-mail: info@lithomex.dk  ⦁ CVR: 37394874 | Försäljnings- och leveransvillkor